Tamarak Trail je malou indie hrou v 2D kreslenej grafike. Žánrom sa jedná o hru, v ktorej si budujete svoj deck kariet, je to náhodne procedurálne generované a je to aj roguelike RPG. Hra je zasadená do posadnutých lesov severnej Kanady. Nebezpečné prastaré zlo zostúpilo z oblohy a zaplavilo zem. Hráč sa ujíma osamelého dobrodruha, ktorý chce zlo poraziť a lesy očistiť.

Hra má chytľavý gameplay, má to aj zaujímavý príbeh a jeho podanie a veľmi príjemný kreslený 2D art štýl. Ako pokračujete v hre, tak si odomkýnate nové tváre kocky, ktoré majú špeciálne schopnosti. Je len na vás a na vašom štýle hrania, ako si ich zvolíte a naplánujete a aká bude vaša stratégia. Hra je celkovo ťažká, ale to tak v tomto žánri roguelike hier býva a nie je to nič výnimočné. Na výber máte z troch rôznych hrateľných charakterov a každý z nich má iný štýl hrania a iné použiteľné kocky. Jedná sa o detektíva, ktorý je taký vyrovnaný, ďalej je tu kúzelník, ktorý vie spraviť silné elementárne kombá a ešte je tu stopár, ktorý je vlastne bojovník so zbraňou. Grafický štýl je podmanivý a hra vypadá viackrát ako keby boli jednotlivé obrázky či scény vytrhnuté z nejakej grafickej novely či pekne kresleného komiksu. Tí, čo sa starali o vizuál hry sú naozaj nadaní a hra má v tomto veľmi veľké plus. Naozaj sa na ňu dobre pozerá. Kým ľudské charaktery a aj zvieratá vypadajú reálne, tak jednotlivé monštrá nepostrádajú fantáziu a vypadajú naozaj skvelo. Ako sa v hre stále viac ponárate do posadnutého lesa, tak sa mení aj vzhľad hry a všetko vypadá viac fantazijne a snovo.

Tamarak Trail je prekvapivo komplexná a bohatá malá hra. Sú tu naozaj rôzne kombá, ktoré môžete použiť a všemožné efekty a statusy rôznych útokov. Čím sa v hre dostávate ďalej, tým máte toho viac na výber a môžete si namiešať naozaj ničivé vecičky. Samotné boje sú potom pomalé a veľmi záleží na stratégii. Musíte sa v hre naučiť, ktorý útok a ktorý efekt na čo zaberá, aké to má následky a čo je na čo najúčinnejšie. Postupne sa to naučíte, táto hra a jej boje naozaj nie sú o rýchlosti, ale o skúšaní a naučení sa vlastnej účinnej stratégii. Musíte si dať pozor, aby ste mali dostatok sily na útok, ale aby vám niečo ostalo aj na obranu. Preto treba myslieť dopredu a poriadne si vypočítať, ako asi bude súboj prebiehať. Hra nie je nijak dlhá a jeden run nezaberie veľa hodín, ale hra má svoju znovu hrateľnosť dosť vysokú a ak vás chytí pri prvom hraní, pravdepodobne si to ešte skúsite. Veľmi pekná a príjemná malá hra, ktorú určite treba skúsiť ak máte tento žáner radi. Nenápadná, ale dobrá.

Oficiálna stránka hry.

Hra vyšla na:  Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X a Series S.

Žáner: 2D roguelike.

Multiplayer: Nie.

  • 80%
    - 80%
80%

Hodnotenie

Tamarak Trail je príjemná malá hra v peknej 2D kreslenej grafike a s prekvapivo komplexnou hrateľnosťou. Veľa možností ako tento roguelike titul hrať a máte tu aj veľa všemožných stratégií. Boje sú pomalé, ale založené na taktike a hrateľnosť je chytľavá. Fanúšikom žánru určite odporúčam.

Autor – Rado