Nový rozjazd Batmanovskej série od scenáristu Jamesa Tyniona IV (napísal už viacero Batmanov), ktorá vychádzala od roku 2020 do roku 2022. Tých sérií už u nás s Batmanom vydali v Crew hneď niekoľko a celkovo je to u nás jednoznačne najpopulárnejší komiksový superhrdina. Ono by sa slušilo povedať, že je to najobľúbenejší superhrdina aj vo svete, ale to je asi každému jasné. Preto sa nie je čomu čudovať, že komiksov s ním stále pribúda a už ich aj na našom trhu máme peknú hromadu. Určite bude aj táto séria u nás úspešná, čo dokazuje aj rebríček predajnosti na stránke Crew. Kde obsadil prvý diel série pekné 5. miesto v TOP10 za minulý mesiac. Lenže prvý diel už vyšiel vo februári v tomto roku a v rebríčku TOP10 najpredávanejších komiksov sa pravidelne umiestňoval. Čiže v Crew môžu byť so štartom novej série naozaj spokojní. 

Celkovo je príbeh tejto série o tom, že Batman chce vybudovať nový Gotham, ktorý bude výrazne bezpečnejší ako ten starý. Alfréd je mŕtvy a Batmanov odvážny plán má od začiatku veľké problémy. Záporáci totiž majú majú tentokrát poriadne premyslené, ako Batmana dostanú. Nájdeme tu hromadu dobre známych postáv s Batmanovho univerza ako napríklad Pinguina, Riddlera, Deathstrokea, Jokera alebo sa tu objaví aj Catwoman a Harley Quinn. Aj keď ja osobne nemám práve najradšej, keď sa v týchto superhrdinských príbehoch objavuje príliš veľa postáv a hlavne takto výrazných pokope, no čo už sa dá robiť. Našťastie je scenár dostatočne zaujímavý, pútavý a hravo vymyslený. Batman tu bude mať viacero konfrontácií s rôznymi nepriateľmi a okrem neho sledujeme ešte príbehovú linku Catwoman, ktorá má ako spoločníčku Harley Quinn. Je to drsné, má to spád a neustále sa niečo deje. Tento diel prináša záver príbehu Jejich temné plány a nabudúce už dostaneme niečo nové. Okrem hlavného príbehu obsahuje tento Batman aj 3 krátke príbehy. Celkovo je to kvalitné celé, len ma vyrušovalo, že sa príliš často menia kresliči.

Ak vás komiks zaujal, kúpte ho priamo na stránke CREW.

KUPUJTE TU

Počet strán: 148

Väzba: Mäkká

Jazyk: Český

Scenár: James Tynion IV

Kresba: Rafael Albuquerque, Javier Fernández, Victor Ibáñez, Jorge Jimenez, Sumit Kumar, John Paul Leon, Guillem March, Carlo Pagulayan, Riley Rossmo, Andie Tong

Preklad: Štěpán Kopřiva

Redakcia: Filip Gotfrid, Jolana Tichá

Vydavateľstvo: CREW

4

Hodnotenie

Kvalitné rozuzlenie dobre rozbehnutého príbehu. Síce je tu znovu veľa postáv, no celé to má dobrý spád, neustále sa niečo deje a obe príbehové linky ma bavili (jedna je s Batmanom, tá druhá zase s Catwoman a Harley Quinn). Jediné, čo ma naozaj vyrušovalo je až príliš veľa rôznych kresličov. Inak však vydarené a som zvedavý, čo vymyslí scenárista James Tynion IV najbližšie.

Autor – Rado