Poznáte šialenú hru Goat Simulator? V podstate zabugovaná hra, v ktorej tie bugy sú srandovné a ovládate tam kozu a robíte si v menšom otvorenom svete takmer čo chcete? Verte tomu, že to bol taký menší herný fenomén a hra má už trilógiu. Kým prvý diel vyšiel v roku 2014 a spôsobil menší poprask, veď na teame hru hralo viac ako 10 000 hráčov naraz, čo na takú zámerne nedorobenú blbosť bol naozaj úspech. Tretí vyšiel v roku 2022 exkluzívne na Epic Games Store a na Steam sa dostal až v roku 2024. Ten už však taký úspech nedosiahol a hru hralo naraz len cez 2000 hráčov. Je to porovnateľný úspech s novinou Squirrel with a Gun ktorá na to ide podobne. Je tak trochu zabugovaná, miesto kozy tu ovládate veveričku, máte zbrane a menší otvorený svet. Hráči sa našli, aj keď šialenstvo ohľadom prvého Goat Simulatoru sa napodobniť nepodarilo.

Ako som už napísal, ovládate tu veveričku a budete mať zbrane. Znie to šialene a ono to aj dosť šialené celé naozaj je. Zbierate lieskové orechy, zabíjate tajných agentov, spĺňate nejaké tie úlohy v menšom otvorenom svete a bavíte sa aj na fyzike. O nič iné tu naozaj nejde, je to taká šialená indie zábava, v ktorej budete strieľať, skákať a zbierať oriešky, aby ste si mohli odomknúť nové dekoratívne oblečenie pre veveričku a aby ste si mohli odomknúť nové zbrane či autíčko. Tajných agentov je viacero druhov a najlepšie je im mieriť na hlavu, vtedy ich znehybníte a môžete spraviť špeciálny útok na blízko s vašou zbraňou. Každá má inú animačku a síce to vypadá cool, sú podľa mňa až prehnane pomalé. Čo občas brzdí tempo prestreliek. Čo mi tak úplne nesedelo je aj pomalší pohyb veveričky, očakával som predsa len rýchlejšie behanie po svete. Samozrejme môžete liezť na stromy, na domy, pomocou zbraní skákať viac do výšky a tak podobne. Vyblbnúť sa tu dá. Je pre vás pripravených viacero skrytých prekvapení a aj oriešky sú niekedy schované naozaj dobre a musíte si dať pri hľadaní záležať.

Pripravte sa aj na súboje s bossmi a celkovo aj zbrane sú zaujímavé. Síce je to taká klasika, ale v podaní veveričky to vypadá naozaj šialene. Veď si len predstavte, že veverička má raketomet alebo obrovskú sniperku. Tu je to samozrejme možné a strieľanie si užijete dosť. Okrem toho nájdete aj brokovnicu, UZI alebo klasickú pištoľ. Celkovo to nie je vôbec zlé a ak sa vám páčil spomenutý Goat Simulátor a máte radi také šialenejšie hry, tak by ste sa mohli dobre baviť aj pri Squirrel with a Gun. Pár hodín vám to rozhodne vydrží. Prostredie je väčšinou malé mestečko alebo základňa a graficky je to také jednoduchšie, ale na takúto blbinu to úplne stačí.

Oficiálna stránka hry.

Hra vyšla na: PlayStation 5, Android, Xbox One, Xbox Series X a Series S, Microsoft Windows.

Žáner: Akčná. 

Multiplayer: Nie.

  • 70%
    - 70%
70%

Hodnotenie

Squirrel with a Gun je taká šialená blbina na štýl úspešnej hry Goat Simulator. Miesto kozy tu ovládate veveričku a máte k dispozícii rôzne zbrane ako raketomet, sniperku, brokovnicu a podobne a likvidujete tým tajných agentov v menšom otvorenom mestečku. Môžete sa tu vyblbnúť, hľadať oriešky a za to si odomknúť zbrane alebo kozmetické doplnky, môžete loziť, skákať po ľuďoch, jazdiť na hračkárskom autíčku a podobne. Je to šialené, ale aj celkom zábavné.

Autor – Rado