Monster trucky sú hlavne v USA veľmi populárne a šport spojený s nimi, ktorý je založený na skákaní cez autá alebo cez rôzne iné prekážky je už roky pozerávaný a preto sa vôbec nečudujem, že vznikajú aj hry. Monster Jam Showdown nie je ani zďaleka prvá hra s Monster truckami, tých hier už vzniklo viacero a za zmienku stojí hlavne séria Monster Jam Steel Titans, z ktorej vyšiel prvý diel v roku 2019 a druhý v roku 2021. Kým predtým bol vydavateľom hier THQ Nordic, momentálne za novinkou stojí štúdio Milestone, ktoré je teda veľmi známe pretekárskymi hrami. Hlavne Moto GP je ich najslávnejšia séria, no pracovali napríklad aj na HOT WHEELS UNLEASHED.

Tentokrát stavili v Milestone na otvorený svet, ktorý síce nie je tak úplne otvorený, ale rozhodne je otvorenejší ako v iných pretekárskych hrách. V prvom rade zaujme hlavne grafické spracovanie a Unrel Engine, ktorý jednoducho nemôže vypadať zle. Monster Jam Showdown vypadá lepšie ako som čakal a všetky tie Monster trucky sú naozaj verné reálnym autám a sú plné detailov. Vypadajú jednoducho vizuálne veľmi dobre a ak máte radi nejaké tie reálne vozidlá, určite vás poteší ich verný obraz aj v hre. Ja osobne som preteky monster truckov pozerával pred niekoľkými rokmi keď som mal menej rokov a vtedy ma to veľmi bavilo. Hra je v tomto skvelá a zažíval som pri nej nostalgické pocity. Je skvelé, že Milestone majú oficiálnu licenciu a tak tu máme viaceré slávne autá. Hra však nie je bohatá len na vozidlá..

Máme tu totiž 10 rôznych herných režimov a aj keď sa Milestone stanižili o rozmanitosť, väčšinou samozrejme ide o preteky. Páčila sa mi rozmanitosť tratí, ktoré vás zavedú do rôzneho počasia a do rôznych štátov. Máme tu zasneženú trať so snežnou búrkou, púštnu trať, lesy, skalnaté hory a samozrejme nesmie chýbať typická Monster truck aréna, v ktorej preskakujete autá alebo rôzne iné prekážky a vo vzduchu robíte premety. Máme tu klasické preteky, potom sú tu preteky, v ktorých je potrebné robiť vo vzduchu triky a všetko je to arkádové a nie úplne realistické. To však vonkoncom nevadí, keďže takto arkádovo je to rýchlejšie a aj zábavnejšie. Na mape si môžete vyberať trate, kam sa pozriete a je dôležité si ich postupne odomknúť. V každom prípade však tieto obrovské Monster trucky vypadajú v rýchlom pohybe naozaj dobre, keď dostávate šmyky, driftujete, skáčete, robíte premety a iné triky, pretekáte sa s inými súpermi, jednoducho to na pohľad vypadá dobre.

Hra ponúka aj online multiplayer a tak môžete pretekať proti živým hráčom a aj na rozdelenej obrazovke. Veľká škoda je však tá, že hra sa nejak výraznejšie neuchytila a hráčov je naozaj málo. Pretekať celkovo môžete až s 40 vozidlami, čo je naozaj veľké číslo a Milestone sú v tomto známi, že vo svojich hrách ponúkajú viacero herných režimov a aj viacero vozidiel či motoriek (samozrejme v iných hrách), s ktorými môžete pretekať. Čo však zamrzí, je absencia nejakej garáže a pohľadu na vaše auto s blízka. Vidíte ho len na trati pri pretekoch či trikoch. Je to trochu škoda, lebo pozrieť si tieto monštrá v nejakej garáži a z blízka by bolo určite fajn. Celkovo je to však také jednoduchšie, chýba nejaký kariérny režim, ktorý by vás nútil pokračovať a motivoval vás, jednoducho tu máte tých pár režimov, autá, trate a jazdite. Tá prezentácia je taká jednoduchšia, čo nie je síce zlé, ale chýba tu niečo viac. Ak však máte radi Monster trucky, lepšia hra neexistuje.

Oficiálna stránka hry.

Hra vyšla na: PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox Series X a Series S, Microsoft Windows, Xbox One.

Žáner: Preteky. 

Multiplayer: Áno.

 

  • 75%
    - 75%
75%

Hodnotenie

Máte radi mohutné Monster trucky? Tak Monster Jam Showdown je momentálne najlepšia hra na trhu. Veľa herných režimov, veľa áut, tratí a otvorený svet. Graficky to vypadá dobre, jazdný model je zábavný a celkovo hra dopláca len na akúsi jednoduchosť a absenciu kariéry, ktorá by vás motivovala viac. Hra však obsahuje aj online multiplayer a celkovo to bolo milé prekvapenie a bolo to celé lepšie ako som čakal.

Autor – Rado