Ak máte radi pretekárske hry z konca 80. a zo začiatku 90. rokov, tak budete mať pri hraní Victory Heat Rally určite veľmi príjemné nostalgické pocity. Tvorcovia z herného tímu Skydevilpalm sú z USA a tam majú podobné hry dosť veľkú históriu. Celkovo je v posledných rokoch kladený veľký dôraz na čo najväčšiu realitu v pretekárskych hrách a čo najlepšiu grafiku. Preto je celkom svieže, keď prídu takéto preteky, ktoré sa na nič nehrajú a jedinou ich úlohou je zabaviť na nostalgickej vlne. Victory Heat Rally je jednoducho zábavná pretekárska arkáda a ak vás tento popis zaujal, určite si hru zahrajte, lebo je to naozaj prekvapivo príjemná a sympatická malá hra.

Hneď na začiatku hry máte na výber z viacerých herných módov. Máte tu šampionát, ktorý je na dlhšie a idete tam od jedného preteku k ďalšiemu. Je to hlavný herný mód tejto hry a je na neho kladený najväčší dôraz. Pretekáte tam proti iným súperom a aj proti výrazným súperom s menami a špeciálnymi autami, čo sú niečo ako bossovia. Vyhrávate tu poháre a idete stále do ťažších pretekov na rôznych tratiach. Potom je tu arcade mód, kde pretekáte tiež proti oponentom, ale nehráte šampionát, jednoducho si len tak zapretekáte. Ďalej je tu Time Attack, jde ste už na trati sami a vlastne pretekáte proti hodinkám, aby ste mali čo najlepší čas. Potom je tu ešte mód Versus, kde pretekáte proti ostatným hráčom a na jednej obrazovke môžete pretekať až 4 hráči, čiže Victory Heat Rally je aj veľmi fajn párty hra, len musíte mať veľký monitor, keďže sa dá hrať vo viacerých hráčoch len lokálne na rozdelenej obrazovke. Je naozaj škoda, že tvorcovia nezapracovali aj online multiplayer. Viete si však proti vám nastaviť aj botov, čo však až taká výzva nie je ako živý hráč.

Ďalej si na začiatku vyberáte aj pretekára/pretekárku za ktorého/ktorú budete hrať. Máte na výber z troch na začiatku a majú aj rozdielne autá. Postupne si však viete odomknúť aj ďalších pretekárov, ktorí sú ako bossovia v šampionáte a ak ich porazíte, viete za nich potom ďalej hrať. Ak hráte šampionát, musíte vždy skončiť medzi 3 najlepšími pretekármi, inak je koniec a začínate odznovu. Ak sa umiestnite do 3. miesta, tak postupujete na ďalší pretek na inej trati. Celkovo sú protivníci slabí, ale keď už na trati máte rivala, čo je potom aj neskorší boss, tak to už je iná káva a je vám v podstate vyrovnaným súperom a musíte sa už aj snažiť, že by ste vyhrali daný pretek či šampionát. Celkovo je to príjemne rýchle, hrá fajn hudba, graficky je to pestrofarebné a milé a je to taká príjemná nenáročná zábava. Auto sa vám neničí, ak nabúrate do súperov tak sa nič nestane, no ak zadriftujete, tak vám to dá turbo a ak vtedy narazíte do súpera tak ho to vyhodí z trate von a vybuchne. Potom sa ale na trati znovu objaví. No je to fajn spestrenie a dodáva to akčnosť pretekom. Celkovo príjemná retro pretekárska hra, ktorá vás určite neurazí, ak hľadáte niečo podobné a realistickejších pretekárskych hier už máte plné zuby.

Oficiálna stránka hry.

Hra vyšla na: Nintendo Switch, Microsoft Windows.

Žáner: Pretekárska arkáda. 

Multiplayer: Áno (lokálny na rozdelenej obrazovke).

 

  • 80%
    - 80%
80%

Hodnotenie

Victory Heat Rally je príjemná retro pretekárska arkáda, ktorá sa na nič nehrá, nejde jej o realitu a ide jej len o zábavu. Je to taká sympatická indie hra, v ktorej je chytľavý šampionát a môžete pretekať aj s kamarátmi lokálne na rozdelenej obrazovke. Taký závan starých čias a ak hľadáte niečo podobné nenáročné, tak sa budete určite dobre baviť.

Autor – Rado